Usatîi îl sfidează pe Chicu și anunță că Bălțiul redeschide piețele

 

În ciuda faptului că la 15 mai Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate publică a adoptat o hotărâre care prevede interzicerea activității piețelor din Bălți și Chișinău, Comisia Municipală pentru Sănătate Publică Bălți s-a convocat la 16 mai în ședință, după ce mai mulți comercianți au protestat pentru redeschiderea pieței și revenirea la muncă, adoptând o hotărâre cu privire la o eventuală redeschidere a piețelor comerciale din 19 mai.

În timpul protestului, Renato Usatîi a criticat decizia autorităților de la Chișinău de a interzice deschiderea piețelor din Bălți, în timp ce această interdicție nu este valbilă și pentru alte localități din țară.

„Trebuie să insistăm ca cei de la sănătate să vină în Bălți cu inspecție. Cum au putut lua decizia dacă nu au venit la piață”, a menționat Renato Usatîi.

Astfel, Comisia municipală extraordinară de sănătate publică Bălți a adoptat o hotărâre în care este menționat că va fi înaintat un demers către Comisia națională extraordinară de sănătate publică prin care să se solicite delegarea către comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică a competenței de a lua hotărâri în privința regimului de activitate al agenților economici și a transportului public, care a fost sistat în zilele de weekend.

Pentru realizarea acestui demers, la Bălți urmează a fi creată o comisie pentru inspectarea piețelor comerciale. Hotărârea luată mai prevede redeschiderea piețelor comerciale din 19 mai, în cazul în care vor fi îndeplinite toate recomandările comisiei pentru inspectarea piețelor din Bălți.

O altă prevedere a hotărârii luate de comisia de la Bălți prevede activitatea și în zilele de odihnă a transportului public.

https://www.zdg.md 


Preluat de la: Timpul.md