Ursula von der Leyen, despre otrăvirea lui Navalnîi: Un act laş şi demn de dispreţ

Opozantul rus, Aleksei Navalnîi, otrăvit potrivit Berlinului cu un agent neurotoxic de tipul noviciok, a fost victima unui act laş şi demn de dispreţ. Este reacția președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează dpa, citează Agerpres.

„Este vorba despre un act laş şi demn de dispreţ, încă o dată. Autorii trebuie să fie aduși în justiţie”, a postat pe Twitter Ursula von der Leyen, referindu-se la utilizarea acestui agent de concepţie sovietică împotriva fostului spion Serghei Skripal în 2018, pe teritoriul Marii Britanii.

Liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi a fost otrăvit cu un agent chimic neurotoxic din grupa noviciok, a anunțat miercuri guvernul german.

Aleksei Navalnîi este tratat în prezent într-un spital din Berlin, după ce luna trecută și-a pierdut cunoștința în timp ce era la bordul unui avion ce decolase din orașul siberian Tomsk. Înainte de îmbarcare, opozantul rus băuse un ceai la o cafenea de pe aeroport.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Siebert, afirmă că este uluit de faptul că Aleksei Navalnîi a fost victima unui atac cu neurotoxină, în Rusia.

„Guvernul federal condamnă acest atac în cei mai fermi termeni posibili. Sperăm într-o însănătoșire completă a lui Aleksei Navalnîi”, mai spune Siebert.


Preluat de la: Publika.md