Urși negri, la plimbare pe lac într-o lebăda uriaşă, cu pedale

Parcul Woburn Safari Park din Ridgmont, Anglia, a declarat că ploile abundente din ultima vreme au făcut să se formeze un “lac” pe fundul incintei de 13 acri ocupată de 11 urși.

Îngrijitorii grădinii zoologice au plasat o barcă în formă de lebădă, cu pedale, în apă și au pus miere și nuci în interiorul vasului pentru a-i încuraja pe urși să verifice noua atracție.

Și nu a durat mult până când aceștia s-au dus să investigheze. Unul câte unul, grupul de urși a început să se urce în barca care plutea pe lac, până când toate cele patru locuri au fost ocupate.

Parcul safari a transmis fotografii și videoclipuri pe rețelele de socializare cu urșii care investighează barca în formă de pasăre.

 

“Îngrijitorii și vizitatorii deopotrivă au fost încântați când urșii chiar s-au urcat pe barcă pentru a ajunge la mâncare”, a precizat parcul pe rețelele de socializare. “Au putut fi văzuți cățărându-se peste tot, jucându-se și adulmecând barca cu mare curiozitate”.

Paznicul de la Woburn Safari Park, Tommy Babington, adjunctul șefului de secție pentru carnivore, a declarat: “A fost atât de multă vreme ploioasă anul acesta, încât s-a format un nou mini-lac în zona de trecere a urșilor negri de la Woburn Safari Park, așa că am avut ideea de a transforma acest lucru într-o îmbogățire interesantă pentru ei. Ursul-detectiv a fost imediat intrigat de noul lor ‘vecin’ și nu a pierdut timpul să investigheze barca în formă de lebădă, cu pedale. A fost foarte amuzant pentru vizitatori să-i vadă urcându-se la bord și ne place să găsim noi modalități de a le oferi hrană, mirosuri și alte sisteme de îmbogățire a habitatului care să le stimuleze comportamentele naturale de căutare a hranei“.

Urșii negri nord-americani care trăiesc la Woburn au o rezervă de puțin mai puțin de 13 acri, pe care o împart cu lupii canadieni din lemn.

 


Preluat de la: Timpul.md