URGIA ALBĂ din aprilie 2017. Acum trei ani a NINS ABUNDENT, în țară fiind decretată stare de urgență (FOTO)

Acum trei ani, în data de 21 aprilie, Moldova era acoperită de zăpadă, fiind decretată stare de urgență în toată țara.

Ninsorile abundente din aprilie 2017 au început la data de 20 aprilie 2017, continuând și în ziua următoare, 21 aprilie. În urma intemperiei, două persoane au murit, cinci persoane au fost rănite, mii de copaci au fost doborâți la pământ și zeci de automobile avariate.

Totodată, au fost deconectate de la energie electrică sute de localități. Vremea rea a afectat 34 mii de hectare de exploatații agricole. În viticultură, 43% din culturi au fost afectate, mai ales vița-de-vie tânără, care nu a rezistat cantităților neobișnuite de zăpadă.

În capitală, cel mai afectat a fost sectorul Rîșcani. În seara de 20 aprilie la Chișinău a fost anunțată stare excepțională, iar a doua zi stare de urgență.

Pagubele în municipiul Chișinău au fost evaluate la 50-70 milioane lei, incluzând: peste 10.000 de arbori doborâți sau cu crengile rupte, peste 100 fire electrice rupte, peste 250 automobile avariate. În urma ninsorilor abundente au fost afectați circa 80% din arborii și arbuștii decorativi care fac parte din colecțiile și expozițiile Grădinii botanice, fapt care a determinat închiderea Grădinii pe o anumită perioadă.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie