Uraganul Laura, retrogradat la furtună tropicală. 14 americani au murit

Numărul deceselor provocate de stihia, care de câteva zile face ravagii în Statele Unite, a ajuns la 14. Dintre acestea, 10 au fost înregistrate în Louisiana, iar patru în Texas. O parte dintre victime s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la generatoarele folosite în locuinţe. Între timp, uraganul Laura a fost retrogradat la categoria de furtună tropicală.

Guvernatorul acestui stat a spus că Laura este cea mai puternică furtună din istorie, care a provocat distrugeri catastrofale. Peste 460 de mii de case din Louisiana au rămas fără curent electric. O mulţime de case, hoteluri şi restaurante au rămas fără acoperişuri. În total, în Texas şi Louisiana au fost distruse în jur de opt mii de locuinţe. 1 500 de oameni, inclusiv membri ai Gărzii Naţionale, au fost implicaţi în operaţiunea de înlăturare a consecinţelor dezastrului.

În acelaşi timp, în Haiti, acolo pe unde a trecut Laura înainte să lovească Statele Unite, numărul morţilor a ajuns la 31, iar alţi opt oameni sunt daţi dispăruţi. Presa străină mai scrie că peste şase mii de case au fost distruse acolo în urma inundaţiilor devastatoare.


Preluat de la: Publika.md