UPDATE// Împușcături la Moscova

UPDATE // 22:46 Tot mai multe regiuni anunță anularea evenimentelor de masă pentru zilele următoare în legătură cu atacul asupra sălii de concerte. Cel puțin o treime din regiunile din Rusia au anunțat acest lucru. Printre acestea se numără regiunile Leningrad, Kursk, Murmansk, Republicile Cecenia și Osetia de Nord. Ministerul Culturii al Federației Ruse a anunțat, de asemenea, anularea evenimentelor în instituțiile culturale din subordinea federală.

UPDATE// 21:24 Poliția și serviciul de urgență evacuează zona adiacentă clădirii „Crocus” care arde. Potrivit FSB, 40 de persoane au murit și peste 100 au fost rănite în atacul terorist de la Crocus.

UPDATE// 20:00 Înainte de concertul trupei „Picnic” la „Crocus City Hall” în Moscova, a avut loc un incident armat, conform relatărilor martorilor oculari. Serviciile de urgență evacuează persoanele din zonă.

Unitățile speciale ale poliției din Moscova, SOBR și OMON, au fost alertate, conform unui raport de la Noi, citînd fontanka.

Potrivit informațiilor preliminare, există victime decedate și rănite. Alte surse mass-media relatează că cel puțin trei persoane îmbrăcate în camuflaj au pătruns în zona parterului Crocus City Hall și au deschis focul cu arme automate.

Persoanele aflate în sală s-au culcat pe jos pentru a se proteja de împușcături, rămînînd astfel timp de 15-20 de minute, după care au început să iasă tîrîș. Mulți au reușit să scape. Martorii afirmă că atacatorii au aruncat o grenadă sau un dispozitiv incendiar, provocînd un incendiu. De asemenea, se raportează că există preliminar 15 victime decedate și rănite.


Preluat de la: Noi.md