Unul dintre medicii români aflaţi în misiune în Republica Moldova s-a îmbolnăvit de COVID-19

Unul dintre medicii din România care au venit să ofere suport ţării noastre în lupta cu COVID-19 a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Acesta a fost preluat cu izoleta din Vama Albiţa şi transportat cu elicopterul în localitatea de domiciliu. Informaţia privind îmbolnăvirea medicului a fost confirmată, astăzi, de către secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne al României, Raed Arafat, care a participat la întâmpinarea delegaţiei medicale la Vama Albiţa, scrie adevarul.ro.

Medicul care s-a îmbolnăvit este originar din Oradea și a revenit în România cu o zi mai devreme decât restul delegaţiei. A fost preluat din Vama Albiţa cu izoleta şi condus la elicopterul care l-a transportat în Oradea. Medicul confirmat pozitiv, este asimptomatic.

Toţi ceilalţi membri ai misiunii umanitare au fost testaţi la intrarea în Vama Albiţa. Până la sosirea rezultatelor, cadrele medicale vor rămâne la domiciliu. 

PUBLIKA.MD amintește că, în data de 30 aprilie, o echipă de 52 specialişti au venit în ţara noastră, pentru a da o mână de ajutor doctorilor moldoveni. Aceştia au fost repartizaţi la Spitalul „Sfântul Arhanghel Mihail”, la Institutul de Medicină Urgentă şi la Spitalul Republican.

Totodată, patru medici au ajuns la Spitalul din Bălţi, iar opt la cel din Cahul. Pe lângă asta, statul român a donat ţării noastre şi echipamente medicale în valoare de 3,5 milioane de euro.


Preluat de la: Publika.md