Unul dintre cele mai populare moduri de transmitere a videoclipurilor și a jocurilor online dispare după 25 de ani

Lansat în 1996, Adobe Flash Player a fost unul dintre cele mai populare moduri de transmitere a videoclipurilor și a jocurilor online. Din 12 ianuarie, rularea clipurilor video şi a animaţiilor în celebrul Adobe Flash Player nu va mai fi posibilă, a informat BBC, citat de libertatea.ro.

Adobe Flash Player, folosit timp de 25 de ani pentru animaţii și clipuri video pe paginile web, nu va mai funcționa din această lună. Motivul? A fost afectat de probleme de securitate și „nu a reușit să treacă la era smartphone-ului”, conform BBC. Totodată, oficialii Adobe au precizat că nu vor mai oferi actualizări de securitate pentru Flash și au îndemnat oamenii să îl dezinstaleze.

99% dintre calculatoarele conectate la internet foloseau Adobe Flash Player în 2009 Decăderea Adobe Flash a început în 2010, când Steve Jobs, pe atunci CEO Apple, a anunțat că Apple nu va folosi Adobe Flash pe iPhone și iPad, dispozitive care căpătaseră deja popularitate în rândul utilizatorilor. Argumentul folosit atunci de Steve Jobs a fost că Adobe Flash Player este greu de utilizat pe un ecran tactil, este nesigur, constituie o amenințare la adresa securității cibernetice și diminuează durata de viață a bateriei.

Drept urmare, CEO-ul Apple a recurs la soluția HTML 5 pentru livrarea videourilor și a animațiilor pe dispozitivele mobile și tablete. Lovitura de grație pentru Adobe Flash Player a venit la finalul lui 2011, când Facebook, Netflix și YouTube au transmis streamuri video pe smartphone-uri fără a folosi Adobe Flash.

Șase ani mai târziu, Adobe a anunțat că va renunța la Flash în 2020, lucru care s-a produs la 1 ianuarie 2021.


Preluat de la: Publika.md