Unii creează, alţii distrug. Expoziţia de fotografii "Prinşi în ungher", vandalizată

Unii creează, alţii distrug. Expoziţia de fotografii „Prinşi în ungher” a lui Alex Iordache a fost vandalizată. Nişte persoane necunoscute au distrus-o şi au acoperit feţele medicilor cu vopsea neagră. Solicitat telefonic, fotograful ne-a spus că-i pare rău de cele întâmplate şi că nu poate comenta gestul făptaşilor.

Imaginile cu expoziţia distrusă au fost postate pe Facebook. În comentarii, oamenii îşi exprimă indignarea şi menţionează că gestul inexplicabil îi întristează şi le oferă o senzaţie de parcă ar fi martori la o crimă. Deocamdată, persoanele care au distrus expoziţia nu au fost identificate.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Natalia Stati, ne-a spus că oamenii legii s-au autosesizat pe marginea acestui caz şi urmează să stabilească toate circumstanţele. Alex Iordache este un fotograf cunoscut din ţara noastră, care a lansat mai multe campanii.

Una dintre ele este „Prinşi în ungher”. Mai mulţi medici de la Institutul de Medicină Urgentă au fost fotografiaţi chiar după ce ieşeau din tură. Scopul fotografului a fost de a sensibiliza societatea şi de a-i face pe oameni mai responsabili şi mai conştienţi în lupta cu noul tip de coronavirus.

Ulterior, cu suportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, au fost create cinci standuri cu fotografii, care urmau să fie instalate în Capitală.


Preluat de la: Publika.md