Unde au dispărut cartușele de la Fulger? Efros: Încercăm să aflăm când au fost sustrase, pentru că lada era sigilată, munițiile vechi

„Noi am inițiat imediat o anchetă și o procedură penală pentru a identifica cum s-a produs acest incident. Au fost inițiate mai multe expertize pentru a identifica când au fost sustrase cartușele și umplută acea ladă cu nisip și pietre. Încă nu avem rezultatele, dar evident că suntem foarte interesați să aflăm perioada când au fost sustrase pentru că muniția era veche, ea a fost adusă în 1992 și nu excludem că de atunci poate să fie. 

Ancheta ne va arăta pentru că lada era sigilată, nu avea un aspect vizual diferit. Imediat am emis un ordin în care în toate instituțiile a fost efectuată inventarierea armamentului și muniției. Până la moment avem doar rezultate pozitive”, a declarat Efros.

O ladă plină cu cartușe a dispărut dintr-un depozit al BPDS „Fulger”, iar în loc fiind puse pietre și nisip. Potrivit președintelui Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, Procuratura a pornit o anchetă. „Putea să fie oricine, un șef de grupă. Faptul că trebuie să răspundă cineva cu funcția asta e altă poveste”, a declarat deputatul PAS.


Preluat de la: Unimedia.info