Undă verde pentru reluarea Premier League. Guvernul Marii Britanii a anunțat că toate evenimentele sportive vor putea reveni după 1 iunie

Undă verde pentru reluarea Premier League! Guvernul Marii Britanii a anunțat că toate evenimentele sportive vor putea reveni după 1 iunie, însă accesul spectatorilor va fi interzis din motive de precauție, împotriva coronavirusului.

„Cel mai doilea pas prevede desfăşurarea evenimentelor culturale și sportive cu ușile închise. Consider că asta va oferi un impuls necesar moralului național”, a spus premierul Marii Britanii, Boris Johnson. 

Potrivit presei engleze, campionatul naţional ar putea reîncepe pe 12 iunie. Decizia finală va fi luată în următoarele zile, după mai multe videoconferințe la care vor participa oficialii cluburilor de fotbal. Sezonul în Premier League a fost întrerupt la mijlocul lunii martie din cauza pandemiei de COVID-19.

După 29 de etape disputate, FC Liverpool este lider detaşat, cu 82 de puncte acumulate. „Cormoranii” au 25 de puncte avans faţă de a doua clasată, Manchester City.

Tot mai multe ţări au stabilit datele reluării sezonului fotbalistic.

Astfel, Campionatul Germaniei va începe pe 16 mai, iar La Liga – pe 12 iunie. În schimb, campionatul francez a fost anulat definitiv.

Pentru Serie A nu există deocamdată o dată stabilită, dar echipele încep treptat să revină la antrenamente în grupuri mici.


Preluat de la: Publika.md