Una dintre mesele de şah ale lui Nicolae Ceauşescu, scoasă la licitaţie

Una dintre mesele de şah din fosta colecţie Nicolae Ceauşescu este scoasă la vânzare în cadrul Licitaţiei de Design de Interior din 1 octombrie la un preţ de pornire de 350 de euro.

Piesa de colecţie este însoţită de certificatul de provenienţă RAAPPS (şi de vânzare în licitaţiile organizate la începutul anilor 1990 pentru lichidarea recuzitei vilelor prezidenţiale).

Istorică, dedicată iubitorilor de şah, colecţionarilor, masa reprezintă nu doar un obiect decorativ sau cu valoare culturală, ci şi o piesă de colecţie sau un recipient de valoare financiară, scrie a1.ro.

Printre acestea se fac remarcate garniturile pentru salon, colecţia de sticle Galle, Daum Nancy ori Murano, paravanelele Rococo sau pictate pe piele de Cordoba, lămpile extravagante Mid Century Modern, ceasuri Ormolu de şemineu sau vasele din materiale rare.

Până joi, 1 octombrie, atunci când se va desfăşura exclusiv online, pe platforma de licitaţii Artmark Live, Licitaţia de Design de Interior, piesele de colecţie pot fi vizitate gratuit la Palatul Cesianu-Racoviţă.

 


Preluat de la: Publika.md