Un vaccin chinez împotriva COVID-19 dă rezultate promiţătoare la testele pe animale

Un vaccin împotriva noului coronavirus aflat în curs de dezvoltare la un institut chinez dă rezultate promiţătoare în privinţa răspunsului imunitar la teste pe animale, au anunţat cercetători chinezi, care urmează să efectueze teste pe mai bine de 1.000 de oameni, relatează Reuters, citează Adevarul.

Acest vaccin-candidat, BBIBP-CorV, permite o stimulare a anticorpilor care blochează virusul la maimuţă, şobolan, porcul de India şi iepure şi nu prezintă, totodată, niciun risc deosebit, scriu cercetătorii într-un articol publicat online de revista medicală Cell, care urmează să apară sâmbătă.

BBIBP-CorV este dezvoltat de Institute of Biological Products din Beijing, afiliat grupului farmaceutic chinez Sinopharm. El este unul dintre cele cinci vaccinuri-candidat pe care china le testează pe om. Aproximativ 100 de vaccinuri împotriva COVID-19 sunt, în prezent, în curs de dezvoltare în lume, în diverse stadii.

Unele dintre aceste vaccinuri sunt testate clinic pe om – cele ale AstraZeneca, Pfizer, BioNtech, Johnson & Johnson, Merck, Moderna, Sanofi şi CanSino Biologics.


Preluat de la: Publika.md