Un tribunal indian trebuie să decidă cine a inventat puiul cu unt, una dintre cele mai bune mîncături din lume

Procesul a fost deschis de familia care deţine Moti Mahal, un faimos lanţ de restaurante din Delhi, care i-a avut drept clienţi celebri, printre alţii, pe preşedintele american Richard Nixon şi pe primul premier indian Jawaharlal Nehru.

Potrivit reclamanţilor, fondatorul acestui lanţ de restaurante, Kundan Lal Gujral, a creat puiul cu unt în anii '30, cînd primul restaurant Moti Mahal s-a deschis la Peshawar, înainte de a se muta la Delhi.

„Nu poţi confisca moştenirea cuiva”

Dosar de judecată are 2.752 de pagini. Reprezentanţii restaurantelor Moti Mahal îi acuză pe rivalii de la Daryaganj că aceştia susţin în mod mincinos că ar fi inventat acest preparat, precum şi dal makhani, un fel de mîncare foarte popular pe bază de linte şi în care sînt prezente de asemenea, din abundenţă, untul şi smîntîna.

Familia Gujral cere în instanţă despăgubiri de 240.000 de dolari şi mai pretinde că rivalii de la Daryaganj au copiat pînă şi formatul site-ului web al restaurantelor Moti Mahal, precum şi „modul de amenajare şi atmosfera” acestor restaurante.

„Nu poţi confisca moştenirea cuiva… Preparatul a fost inventat cînd bunicul nostru se afla în Pakistan”, a declarat Monish Gujral, directorul executiv al lanţului Moti Mahal.


Preluat de la: Noi.md