Un stat american a dat în judecată Pfizer – Compania a indus în eroare publicul cu privire la siguranța vaccinului anti-Covid

Procesul a fost intentat de către procurorul general al statului, Kris Kobach, la Tribunalul Districtual din Kansas, comitatul Thomas. Acțiunea susține că producătorul de medicamente a indus în eroare publicul atunci cînd a declarat că deține un vaccin Covid-19 sigur și eficient.

Pfizer a declarat că vaccinul său ar preveni transmiterea Covid-19, deși compania știa că nu a studiat niciodată efectul vaccinului său asupra transmiterii virusului, potrivit procesului.

„Pfizer a spus că vaccinul său COVID-19 este sigur, chiar dacă știa că vaccinul său COVID-19 era legat de evenimente adverse grave, inclusiv miocardite și pericardite, sarcini eșuate și decese”, a scris statul în plîngere.

Acțiunile și declarațiile Pfizer referitoare la vaccinul său Covid-19 au încălcat Legea privind protecția consumatorilor din Kansas, indiferent dacă vreun consumator individual a primit în cele din urmă vaccinul Covid-19 de la Pfizer, se arată în plîngere.

Compania a administrat mai mult de 3,5 milioane de doze de vaccin în Kansas la data de 7 februarie 2024, potrivit plîngerii.


Preluat de la: Noi.md