Un psihoterapeut din Bălţi, cercetat de CNA, după ce a cerut 500 de lei de la un bărbat pentru a grăbi eliberarea unui certificat

Ar fi pretins 500 de lei de la un bărbat pentru a grăbi eliberarea unui certificat. Un psihoterapeut din cadrul Centrului Comunitar de Sănătate Mintală Bălţi este cercetat de CNA.

Bărbatul a denunţat faptul estorcării mitei, după ce ar fi încercat să se programeze la Comisia specială de examinare a capacităţii psihice a solicitanţilor de a deţine şi folosi arme şi muniţii, a practica activităţi sociale şi profesionale cu responsabilitate sporită pentru a obţine un certificat medical. Acesta ar fi avut nevoie de certificat pentru a-şi reînnoi permisul de conducere, care expira în octombrie, iar din cauza că programarea la Comisie era stabilită abia pentru luna noiembrie, a apelat la serviciile psihoterapeutului. La rândul său, medicul i-ar fi propus să-i plătească 500 de lei, iar certificatul să fie eliberat imediat după primirea banilor.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă, iar dacă va fi găsit vinovat, psihoterapeutul riscă o pedeapsă sub formă de amendă penală, până la 10 ani de detenţie, dar şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pentru o anumită perioadă.

Actualmente, medicul este cercetat în stare de libertate, iar ofiţerii CNA investighează presupusa implicare a acestuia şi în alte acte de corupere.

 


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie