Un nou spectacol astronomic va putea fi admirat pe cer

Termenul „Luna Căpșunilor” provine din tradițiile triburilor de indigeni americani, care obișnuiau să recolteze căpșuni în această perioadă. Este un moment așteptat cu nerăbdare de astronomi și pasionați ai fenomenelor cosmice, deoarece astfel de apariții sînt rare și oferă o priveliște spectaculoasă.

Din păcate, acest fenomen va putea fi observat doar într-o anumită parte a lumii. Locația ideală pentru vizualizare este în apropierea Oceanului Pacific, cu Port Moresby fiind un punct specific menționat unde condițiile meteorologice ar putea permite cea mai bună vizibilitate.

Astfel, entuziaștii de astronomie sînt sfătuiți să fie pregătiți să admire acest spectacol astronomic într-o regiune privilegiată, unde Luna va străluci într-un nuanțe de roz pe fundalul cerului nocturn.

Pentru cei din alte regiuni ale lumii, intensitatea vizibilității va varia în funcție de condițiile locale, dar fiecare locație cu vreme clară oferă șansa de a surprinde frumusețea acestui eveniment rar pe cerul nopții.


Preluat de la: Noi.md