Un nou program pentru elevii Moldovei

Elevii vor învăța atît teoretic, cît și practic despre legile fizicii, fenomenele geografice și atmosferice, impactul lor practic în utilizarea energiei durabile, cum să colecteze separat deșeurile, să recicleze și să reducă amprenta de carbon.

Modulele sînt elaborate cu susținerea Uniunii Europene și PNUD Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Energiei, Ministerul Mediului și Președinția Republicii Moldova.

„Vrem să educăm generații care conștientizează provocările din sectorul energiei și problemele de mediu, care promovează un stil de viață sustenabil”, susține Cristina Pereteatcu, Secretară de Stat la Ministerul Energiei.

„Ministerul Educației și Cercetării susține conceptul proiectului de inserție a educației despre energie și mediu în școli, astfel ca elevii să fie capabili să contribuie la asigurarea sustenabilității”, afirmă Valentina Olaru, Secretară de Stat la Ministerul Educației și Cercetării.

Pachetul educațional include 84 de produse didactice – ghiduri metodologice și proiecte de lecții, elaborate de cadrele didactice și experți în domeniul energeticii și mediului. Profesorii care manifestă interes față de subiect sînt invitați să participe în procesul de testare a resurselor didactice. Aceștia vor beneficia de ateliere de formare profesională.


Preluat de la: Noi.md