Un ministru a fost dat afară pentru o comandă de acadele în valoare de 2 milioane de dolari

Ministrul Educației din Madagascar a fost remaniat după ce a demarat achiziția de acadele în valoare de 2 milioane de dolari. Dulciurile ar fi urmat să ajungă la elevii din această țară.

Ministrul Rijasoa Andriamanana a declarat că fiecare elev va primi câte trei acadele, pentru a-i face să uite gustul amar al ceaiului pe care îl primesc, promovat chiar de președintele țării, împotriva coronavirusului, relatează BBC, citează digi24.ro.

Planul achiziției a fost anulat însă de președintele țării, Andry Rajoelina, în urma criticilor.

„Tratamentul” cu ceai nu este însă validat de medici și de oamenii de știință și a dus chiar și la un avertisment din partea OMS.

Președintele Madagascarului a convocat pe 20 aprilie o conferință de presă ca să anunțe descoperirea în lupta cu boala COVID-19. Este vorba despre un vechi tratament împotriva malariei. Este atât de sigur că tratamentul funcționează, încât i-a îndemnat și pe școlari să bea licoarea zilnic, preventiv.

Andry Rajoelina a spus că și el bea acest ceai – denumit Covid-Organics – care „dă rezultate în șapte zile”.

În câteva zile, mai multe națiuni africane, printre care Tanzania, Congo sau Haiti s-au interesat de achiziționarea leacului, în ciuda faptului că Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că nu există niciun tratament-minune împotriva infectării cu noul virus.

Băutura, făcută din extract de pelin, a fost lansată după ce a fost testată pe un eșantion de 20 de persoane, pe o perioadă de trei săptămâni, în ciuda avertismentelor repetate ale specialiștilor. Academia Națională de Medicină din Madagascar a avertizat într-o declarație că „este un medicament pentru care nu există dovezi științifice și care riscă să dăuneze sănătății populației, în special a copiilor”.

În Madagascar au fost depistate aproape 1.000 de cazuri de coronavirus, dintre care șapte persoane au murit. Autoritățile au luat măsuri de izolare, însă președintele este criticat pentru răspunsul la pandemie.


Preluat de la: Publika.md