Un ministru a fost amendat pentru că a încălcat distanțarea socială la nunta sa

Parchetul general din Olanda l-a amendat pe ministrul justiției Ferdinand Grapperhaus care, cu ocazia căsătoriei sale în luna august, a încălcat regulile de distanțare socială impuse din cauza noului coronavirus.

„Ministerul Public a impus o amendă de 390 de euro ministrului Grapperhaus pentru că a încălcat regulile contra răspândirii coronavirusului cu ocazia nunții sale, la 22 august”, a informat parchetul într-un comunicat, relatează AFP, citează hotnews.ro.

Ferdinand Grapperhaus a fost criticat după publicarea în presă a unor fotografii de la nunta sa, unde apare alături de zeci de invitați, fără a respecta distanțarea socială.

Mai mulţi deputaţi şi politicieni din cadrul coaliției de guvernare au fost de părere că ministrul justiţiei şi-a pierdut orice credibilitate prin încălcarea măsurilor antiepidemice, a căror necesitate a repetat-o neîncetat.

Criticile numeroase l-au determinat pe Grapperhaus să-şi exprime, vizibil emoţionat, regretele, în timpul unei dezbateri în Parlament.

Amenda dată pentru „încălcarea vizibilă” a regulilor de distanțare socială trebuie să servească „credibilității” aplicării măsurilor, pentru care Grapperhaus este „figura emblematică”, a explicat parchetul.

De la debutul epidemiei în această țară, guvernul a insistat asupra regulii de distanțare socială și cere cetățenilor să respecte o distanță de 1,5 metri.

 

În Olanda, unde numărul contaminărilor este în creștere, au fost raportate oficial 84.778 de cazuri de coronavirus, dintre care 6.258 de decese.


Preluat de la: Publika.md