Un medicament anti COVID-19, testat la Spitalul de Boli Infecțioase "Toma Ciorbă" din Capitală

Un preparat nou va fi folosit pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 din ţară. Agenţia Medicamentului anunţă demararea unui nou studiu clinic la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din Capitală.

Nu a fost anunţat numele medicamentului antiviral ci doar că este administrat pacienţilor aflaţi în stare de gravitate moderat – severă.  

Studiul se desfăşoară concomitent în 35 de spitale din Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii. Inițiatorii sunt americani, iar producătorii medicamentului, două companii farmaceutice din Germania.

Solicitat de postul nostru de televiziune, şeful Spitalului de Boli Infecțioase, Sergiu Vasiliţă, a declarat că nu cunoaşte detalii. 

La Spitalul Republican din Chişinău sunt în desfăşurare două studii pe pacienți diagnosticaţi cu COVID-19, pentru a testa eficienţa altor două medicamente noi. Potrivit celor de la Agenţia Medicamentului, persoanele eligibile sunt informate despre preparatele administrate şi decid singure dacă acceptă administrarea acestora.


Preluat de la: Publika.md