Un inventator a reușit să transforme dioxidul de carbon din atmosferă în diamante

Poluarea poate fi sursa celor mai râvnite pietre prețioase. Un inventator britanic a reușit să transforme dioxidul de carbon din atmosferă în diamante.

Obținerea unui diamant ecologic începe prin colectarea apei de ploaie. Apa e descompusă în elementele primare, care apoi sunt trecute prin plasmă. Procesul permite atomilor de carbon să formeze rețeaua de cristale a diamantului.

„Există prea mult dioxid de carbon în atmosferă. Așa că acum 10 ani, când mi-a venit această idee și m-am întrebat dacă e posibil să transformi excesul de dioxid de carbon în diamante, care sunt o formă permanentă a carbonului, mi s-a părut ceva foarte interesant”, a declarat Dale Vince, inventator, informează digi24.ro.

Diamantele obținute din poluare au primit toate certificările.

„Mi se pare industria perfectă a secolului XXI, una care folosește ca materie primă ceva ce avem în exces, dioxidul de carbon din atmosferă, și îl transformă în ceva ce ne-ar plăcea să avem, diamante, și astfel putem evita și poluarea, și impactul procesului de extracție”, a spus Dale Vince, inventator. 


Preluat de la: Publika.md