Un internat de tip sportiv pentru tinerii fotbalişti va fi deschis în raionul Ocniţa

Un internat de tip sportiv pentru tinerii fotbaliști va fi deschis în raionul Ocniţa. Primii discipoli, din raioanele de nord ale ţării, vor fi primiți chiar din luna septembrie. Astfel de instituții vor fi deschise în toată țara.

Pe pagina sa de facebook, preşedintele ţării a salutat inițiativa Federației Moldovenești de Fotbal. Igor Dodon a menționat că va acorda tot sprijinul posibil pentru deschiderea internatelor sportive și în alte raioane.

Președintele a mers și la școala sportivă din orașul Ocnița, construită acum 40 de ani. Instituția dispune de un stadion cu 900 de locuri, un teren de minifotbal cu iarbă artificială și trei terenuri în aer liber. 385 de elevi se antrenează în cele 25 de secții, deschise nu doar în oraș, dar și în satele din raion.

În raionul Ocnița, Igor Dodon a vizitat şi o gospodărie țărănească, ce dispune de 1600 de hectare de semănături și pomi fructiferi. Aceasta are şi propriul sistem de irigare, un parc de tractoare, fiind apreciată drept una dintre cele mai bune întreprinderi din raionul Ocnița, pentru că implementează tehnologii moderne.

Vizita de lucru în raionul Ocnița a continuat la sediul administrației raionale, unde Igor Dodon a discutat cu președintele raionului, Iurie Plopa, despre problemele cu care se confruntă regiunea. Tot la Ocniţa, Dodon a vizitat spitalul rational.


Preluat de la: Publika.md