Un imobil care aparține Grădinii Zoologice din Capitală pune în pericol viaţa vizitatorilor, dar şi a şoferilor care circulă prin zonă

O clădirea construită chiar în mijlocul drumului pune în pericol viaţa vizitatorilor care vin la Grădina Zoologică din Capitală, dar şi a şoferilor care circulă prin zonă. Este vorba despre imobilul amplasat pe strada Valea Crucii din sectorul Botanica în care se află oficiile angajaţilor de la menajerie şi este construit pe o bandă de circulaţie.

„Pe timp de ploaie sau ceaţă, clădirea se vede foarte rău din deal. Poţi să ajungi cu maşina chiar în ea. Banda trebuie să fie bandă, vii din deal şi îs trei benzi şi aici brusc se face o bandă.Trebuie demolată, ca banda să devină liberă.”

„Clădirea reprezintă un pericol atât pentru pietoni cât şi pentru şoferi.”

„Groaznic. Cu greu am trecut pe lângă ea. Este foarte periculos, mai ales când vii cu copiii. Clădirea este construită chiar în drum.”

„Mai ales când sunt sărbători, mai ales că este unicul loc unde vrem să aducem copiii, deoarece le plac animalele. Este periculos că noi mergem aici pe jos.”

„Este construită greşit. Vedeţi trotuarul? Construcţia se află chiar în mijlocul drumului.”

Responsabilii de la Zoo spun că au moştenit clădirea de la un preot, iar drumul a fost construit mai târziu. Aceştia au indentificat un alt spaţiu pentru un nou bloc administrativ şi au deja proiectul, însă nu au bani ca să înceapă lucrările.

„O nouă clădire pentru un bloc administrativ este prevăzut pe un alt loc, merg lucrări de proiectare, dar nu ne permitem financiar să începem o altă construcţie. Poate estetic nu este la locul potrivit, însă, în prezent nu văd mari probleme în clădirea respectivă.”, a afirmat directorul adjunct al Grădinii Zoologice, Sergiu Pînzaru.

L-am sunat de mai multe ori pe pretorul sectorului Botanica, Boris Prepeliţă, pentru o reacţie, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.


Preluat de la: Publika.md