Un grup de moldoveni a parcurs 42 de kilometri în cadrul unui maraton desfăşurat în Istanbul

Mii de alergători din întreaga lume au participat la un maraton desfăşurat în Istanbul, Turcia, pentru a străbate strâmtoarea Bosfor. Printre cei care au avut curajul să parcurgă 42 de kilometri s-a numărat şi un grup de moldoveni.

Şi medicul de la emisiunea „Doctorii” de la PRIME, Livia Pavelescu s-a aventurat în competiţie.

„Au fost emoţii, mă simt obosită, extenuată. Dar în acelaşi timp mă simt victorioasă. Şi mulţumită şi satisfăcută că pot.”, a povestit doctorul, Livia Pavelescu.

Livia Pavelescu este pasionată de sport de mai mulţi ani, iar cursa de la Istanbul nu este prima la care participă. Pentru acest maraton, ea spune că s-a pregătit intens.

„Anume pentru acest maraton, o lună, o lună şi jumătate. De cinci ori pe săptămână. Cinci-şase.”, a spus doctorul, Livia Pavelescu.

Şi alţi participanţi spun că au avut emoţii în timpul evenimentului.

„Oau, emoţiile sunt mari. Ultimii kilometri cred că îi faci ca prin somn. Numai prin voinţă. Mai ales la primul maraton.”, a afirmat doctorul conferenţiar la USMF, Sergiu Revenco.

„Suntem patru persoane. Patru colegi cu care alergăm în permanenţă. Astăzi am venit şi cu soţiile inclusiv cu susţinătorii noştri… anotimpul frumos, un oraş foarte frumos.”, a menționat antreprenorul, Alexei Berehoi.

Maratonul de la Istanbul este singura cursă oficială de atletism din lume care se desfăşoară pe două continente şi adună anual zeci de mii de atleţi din întreaga lume. Evenimentul a ajuns la a 42-a ediţie.


Preluat de la: Publika.md