Un francez acuzat că a molestat sute de minore din Indonezia, găsit în celulă cu gâtul rupt

Un francez acuzat că a molestat sute de minori a murit în Indonezia, după ce ar fi încercat să se sinucidă în celulă, a anunțat poliția din Jakarta.

Francois Camille Abello a fost găsit inconștient în celula sa de la un centru de detenție din Jakarta, joia trecută, potrivit purtătorului de cuvânt Yusri Yunus.

Abello a fost pronunțat mort duminică noapte, după trei zile de tratament.

Francezul a fost arestat luna trecută, într-un hotel din Jakarta. Poliția a anunțat că l-a găsit în cameră alături de două fete minore.

Pe computerul lui au fost găsite clipuri video în care acesta apărea alături de peste 300 de minore, cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani.

Umar Shahab, un oficial al spitalului din Jakarta unde a fost dus Abello, a declarat luni că francezul a suferit o fractură de gât și nu a mai putut respira.

Purtătorul de cuvânt al poliției a spus că gardienii au fost interogați, iar celula a fost examinată în cadrul investigației privind moartea sa.

Potrivit poliției, Francois Camille Abello profita de copiii fără adăpost, cărora le oferea bani pentru a-i atrage în camera de sa hotel unde le făcea avansuri. Cei care îl refuzau erau bătuți.

Dacă ar fi fost găsit vinovat, Abello risca închisoare pe viața, castrarea chimică sau chiar pedeapsa cu moartea, scrie digi24.ro.


Preluat de la: Publika.md