Un designer celebru va petrece un an și jumătate în închisoare pentru contrabandă

„Totul a fost motivat de bani”, a declarat procurorul Thomas Watts-Fitzgerald, care a comparat comportamentul lui Gonzalez cu cel al traficanților de droguri. Avocații lui Gonzalez au cerut clemență pentru ea, descriind-o ca pe o femeie divorțată care a crescut singură doi copii, care și-a cîștigat la început traiul făcînd curele pentru prietenii din Cali, ca să ajungă un simbol al modei, concurînd cu Dior, Prada și Gucci.

„Era hotărîtă să le arate copiilor ei și lumii întregi că femeile, inclusiv emigrantele, își pot îndeplini visele cu succes și pot deveni independente financiar. Împotriva tuturor probabilităților, această femeie micuță, dar puternică, a reușit să creeze prima companie de modă de lux dintr-o țară din lumea a treia”, au spus avocații la audierea de luni. Avocații au mai precizat că designera în vîrstă de 71 de ani a plătit deja scump pentru faptele ei. Compania columbiană pe care a construit-o, care a avut 300 de angajate, și-a declarat falimentul și și-a încetat activitatea după arestarea ei.

Ei au susținut, de asemenea, că doar 1% dintre mărfurile pe care le-a importat în SUA nu aveau autorizația corespunzătoare și erau mostre pentru Săptămîna modei din New York și alte evenimente.

Adresîndu-se instanței înainte de pronunțarea sentinței, Gonzalez a spus că regretă profund că nu a respectat cu meticulozitate legile SUA și că singura ei dorință a era să-și îmbrățișeze încă o dată mama în vîrstă de 103 ani.


Preluat de la: Noi.md