Un deputat german a fost arestat, pentru că nu purta mască în public

Un deputat german a fost arestat, pentru că nu purta mască în public. Parlamentarul a fost imobilizat de oamenii legii și dus la secție, chiar dacă a încercat să îi convingă de faptul că nu și-a acoperit faţa cu mască din cauza unei probleme medicale.

Deputatul, membru al Partidului „Alternativă pentru Germania”, le-a arătat polițiștilor un certificat potrivit căruia este scutit de purtatul măștii, însă documentul nu a fost acceptat de oamenii legii, deoarece în el nu era indicat un diagnostic exact. Oficialul a fost eliberat din arest la scurt timp.

Miercuri, la Berlin a avut loc un protest de amploare. Sute de oameni au ieşit în stradă nemulţumiţi de restricțiile anunțate de autoritățile pentru stoparea răspândirii coronavirusului. Manifestanții nu au purtat măști și au ignorat distanța socială. Polițiștii au folosit tunuri cu apă în încercarea de a-i dispersa. Un moldovean stabilit în Germania ne-a trimis imagini pe adresa redacţiei.

În ciuda protestelor, Parlamentul german a adoptat o lege care va permite Guvernului de la Berlin să impună reguli stricte privind purtarea măştilor, să închidă magazine şi să suspende evenimente sportive.


Preluat de la: Publika.md