Un comisar european a demisionat, după ce a fost acuzat că a încălcat regulile referitoare la prevenirea răspândirii coronavirusului

Comisarul european pentru Comerţ, irlandezul Phil Hogan, a demisionat pe fondul scandalului declanşat după ce a încălcat regulile referitoare la prevenirea răspândirii coronavirusului.

El a mers în ţara natală între 31 iulie – 21 august, fără să stea în carantină, cum prevăd normele. Mai mult, el a vizitat câteva localităţi, deşi venind din Belgia, considerată ţară de risc, trebuia să se autoizoleze timp de două săptămâni.

Pe 7 august a fost internat la spital, unde a făcut testul la COVID-19, iar rezultatul a fost negativ. În plus, pe 19 august, Phil Hogan a participat la o cină privată împreună cu alte 80 de persoane, printre care politicieni şi magistraţi.

Oficialul european și-a cerut scuze ulterior pentru vizită.

Guvernul irlandez l-a acuzat că a încălcat regulile care vizează combaterea pandemiei şi i-a cerut demisia. Măsurile restrictive introduse în Irlanda permit grupurile de maximum șase persoane în spaţii închise. 


Preluat de la: Publika.md