Un cățel, ales primar într-o localitate din SUA

Noul primar al cătunului Rabbit Hash, SUA, cu o populație de 426 de locuitori, este Wilbur, un buldog francez în vârstă de șase luni, anunță NBC News, citat de libertatea.ro.

Satul din statul american Kentucky, are o tradiție ciudată de a alege candidați canini, iar Wilbur este ultimul câine ales primar în această localitate din Statele Unite ale Americii.

”Rabbit Hash nu a avut niciodată o persoană reală sau un om ca primar”, a declarat Amy Noland, proprietara lui Wilbur, pentru NBC News.

Aceasta a relatat că tradiția a apărut la sfârșitul anilor 1990 când un bărbat s-a gândit că „ar fi o idee grozavă să alegem un animal, nu neapărat câine, ca primar al satului” la o strângere de fonduri pentru asociația de istorie a orașului. Noland afirmă că satul are o comunitate înfloritoare de iubitori canini, ea fiind una dintre ei.

Femeia a dezvăluit că mai are doi câini adoptați în afară de bulldogul francez dar că Wilbur este o „anomalie” deoarece este înregistrat ca fiind pur sânge. ”Era atât de drăguț”, explică Noland.

Propietara cățelului de 6 luni afirmă că l-a înscris pe Wilbur în cursa electorală datorită „tuturor știrilor negative din întreaga Americă, și alegerilor prezidențiale, și COVID-19, așa că am vrut ca Wilbur să fie ceva pozitiv în media”.

Rabbit Hash a mai avut cinci câini ca primar de la primul, Goofy. Ultimul, un pitbull numit Brynn, a fost primar între 2016 și 2020.


Preluat de la: Publika.md