Un bust al domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt a fost inaugurat pe teritoriul IGSU din Capitală

Un bust al domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt a fost inaugurat, sâmbătă, pe teritoriul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din Capitală în cadrul unui eveniment solemn.

Sculptura, cu o înălţime de peste trei metri, a fost donată de către o asociaţie neguvernamentală, în colaborare cu pompierii din România, în semn de apreciere față colegii lor din Republica Moldova. Serviciul divin a fost oficiat de către un sobor de preoţi ai bisericii „Minunea Sfântului Arhanghel Mihail” din Capitală.

„Este o mândrie şi onoare ca astăzi, împreună cu colegii de la asociaţie şi de la serviciu să putem edifica acest monument.”, a spus Ion Bătereanu, preşedintele Asociației Obșteşti Ștefan cel Mare.

„Eu zic că noi toţi ne închinăm deopotrivă lui Dumnezeu care ne suportă, ne-a dat de toate, inclusiv crucea care o avem de dus, dar ne închinăm şi lui Ştefan cel Mare. Nu întâmplător, la nivel naţional, în România, Ştefan cel Mare a fost cel mai iubit român.”, a zis Ion Burlui, fostul şef al IGSU România.

„Monumentul lui Ştefan cel Mare, vorbele lui sunt o istorie pentru întregul neam, prin urmare, vorbele că: Moldova nu este a mea, nu este a voastră, ci a urmaşilor, urmaşilor voştri, este actuală şi astăzi, va fi actuală pentru mulţi ani înainte.”, a declarat Mihail Harabagiu, şeful IGSU Moldova.

La sfârşitul evenimentului au avut loc depuneri de flori, iar cei implicaţi în edificarea sculpturei au primit în semn de recunoştinţă distincţii din partea conducerii IGSU.


Preluat de la: Publika.md