Un bărbat în vîrstă a recîștigat titlul de cel mai bătrîn parașutist din lume

La momentul săriturii, Al avea 106 ani și 327 de zile, cu peste trei ani mai în vîrstă decît recordul anterior. Prima dată el a doborît recordul în 2020, la vîrsta de 103 ani, cînd a sărit dintr-un avion care se deplasa la o altitudine de 4.200 de metri pentru a sărbători absolvirea nepoților săi gemeni, relatează nashaniva.com.

„A fost visul meu. Nu m-am gîndit niciodată că voi trăi atât de mult”, a spus el la acea vreme. Acel salt a fost al doilea – primul a avut loc cu trei ani mai devreme, la centenarul său.

Acum, Alfred a decis să facă al treilea și, după cum susține, ultimul salt cu parașuta, după ce recordul său a fost doborît în ​​2022 de suedeza Ruth Larsson, care a trăit 103 ani și 259 de zile.

Centenarului i s-a alăturat guvernatorul Texasului Greg Abbott, care a acceptat să facă parașuta cu el cînd s-au întîlnit după ce pensionarul a doborît pentru prima dată recordul. Totuși, din cauza vremii nefavorabile și a problemelor de programare, săritura a fost amînată de patru ori. Cu toate acestea, în dimineața zilei de 27 noiembrie 2023, Alfred Blaschke și guvernatorul Greg Abbott au urcat în avion. Au fost duși la o înălțime de 2,7 km, unde s-au alăturat instructorilor experimentați și au sărit din avion în cădere liberă.

Toți copiii și nepoții lui Alfred, precum și reprezentanții presei și membrii guvernului american, au urmărit saltul de jos. Parașuta principală a deținătorului recordului s-a deschis la o altitudine de 1,6 km, după care el a coborît la locul de aterizare împreună cu instructorul său.

Bărbatul le-a spus jurnaliştilor prezenţi: „Dacă crezi că nu poți, doar te subestimezi. Fiecare om este capabil de mai mult decît crede. Trebuie doar să decidă să încerce.”


Preluat de la: Noi.md