Un bărbat cu 102 copii le-a cerut soțiilor lui să folosească metode de contracepție, pentru că nu mai face față costurilor

Un fermier din Uganda are 102 copii cu cele 12 soții ale sale și nu mai puțin 568 de nepoți. Bărbatul spune că a început să resimtă povara financiară din cauza familiei numeroase și le-a cerut soțiilor sale să folosească metode contraceptive, pentru că nu-și mai dorește alt copil.

Musa Hasahya, de 67 de ani, locuiește împreună cu familia lui numeroasă în Bugisa, Uganda, unde poligamia este legală. „Nu mai pot accepta nașterea altor copii din cauza resurselor limitate. Și, în acest sens, le-am sfătuit pe toate soțiile mele care sunt fertile să meargă la cabinetul de planificare familială.

De asemenea, îi sfătuiesc pe cei care doresc mai mult de patru soții să nu facă asta, pentru că nu e bine”, a spus Musa. Musa locuiește cu familia într-un complex format din 12 case în Bugisa.

Spune că știe care sunt copiii și nepoții lui, dar nu îi cunoaște pe toți după nume. S-a căsătorit cu prima soție, Hanifa, în 1971, la vârsta de 16 ani, după ce a abandonat școala, și la 18 ani a devenit pentru prima dată tată.

Avea bani și pământuri, așa că a decis să-și extindă familia și s-a căsătorit cu mai multe femei. O bună perioadă de timp s-a descurcat bine, dar pe măsură ce familia s-a tot extins a început să aibă dificultăți, iar acum a cerut ajutor financiar de la guvern.

În plus, a decis ca el să nu mai facă niciun copil.


Preluat de la: Publika.md