Un bărbat a reușit să își salveze cățelul din gura unui aligator (VIDEO)

Richard Wilbanks, în vârstă de 74 de ani, din Florida, a urmărit sub apă un aligator care aproape îi ucisese cățelușul de aproape trei luni, în iazul din spatele curții sale, reușind să îl salveze din fălcile morții, potrivit CNN, citat de libertatea.ro.

Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere de la Federația Faunei Sălbatice din Florida.

”Tocmai ne plimbam pe lângă iaz și a ieșit din apă ca o rachetă. Nu am crezut niciodată că un aligator ar putea fi atât de rapid. A fost atât de rapid”, a povestit Richard Wilbanks pentru CNN.

El a spus că instinctul l-a făcut să sară imediat în apă și să-și salveze câinele. În imaginile surprinse se poate observa cum bărbatul încearcă să țină deschis maxilarul aligatorului, lucru care a fost „extrem de greu”, a spus el.

Wilbanks a spus că a suferit și răni, iar mâinile i-au fost „mestecate” și a mers la un medic pentru a fi vaccinat cu antitetanos. Cât despre cățel, el a avut o rană în burtă, dar a făcut bine după ce a mers la cabinetul medicului veterinar.

Wilbanks merge în continuare la plimbare cu cățelul pe marginea iazului, dar îl ține în lesă și la 10 metri distanță de apă.

Meredith Budd, de la federația faunei sălbatice din Florida, a declarat că nu vrea ca aligatorul să fie scos din iaz sau distrus.

„Ele fac parte din natură și fac parte din viața noastră. Vrem să prosperăm cu viața sălbatică într-un peisaj comun”, a spus aceasta.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie