Un aparat foto cumpărat de la un tîrg de vechituri s-a dovedit a fi cu fotografii rare în interior

Despre aceasta scrie ediția de BBC News.

Se relatează că britanica a cumpărat un aparat foto vechi într-unul dintre magazinele de caritate locale, dar a fost interesată de el doar ca obiect decorativ și nici nu s-a gîndit că înăuntru ar putea fi ceva păstrat.

După ce a găsit o peliculă în interiorul aparatului, Evans a decis să o developeze, dar înainte de a face acest lucru a cerut sfaturi de la utilizatorii online și a căutat, de asemenea, mai multe informații pe internet. O verificare a arătat că aparatul, numit Conway Camera, a fost fabricat de o companie din Birmingham numită Standard Cameras, care a funcționat între 1931 și 1955. Majoritatea utilizatorilor erau convinși că pelicula nu mai putea fi folosită, dar Sarah nu și-a pierdut speranța și a trimis-o la un laborator specializat. În mod uimitor, după procesare, s-a constatat că pelicula conținea patru fotografii alb-negru bine păstrate. Una dintre ele arată doi băieței care se joacă în iarbă, iar alta arată o femeie care ține un bebeluș în brațe.

Probabil că aparatul foto a aparținut anterior unei familii din sudul Țării Galilor, care a realizat imaginile cîndva la sfîrșitul anilor 1950. Artistul speră acum să găsească persoanele din fotografii. „Bănuiesc că cel care a donat aparatul foto organizației caritabile este probabil un rezident local. Dacă imaginile pot fi recuperate, le va oferi o perspectivă unică asupra trecutului. Un timp care se pare că a fost pierdut pentru totdeauna”, explică Evans, a cărui postare pe X (fostul Twitter) a fost vizualizată de peste 400.000 de ori.


Preluat de la: Noi.md