Un alt stat din Europa își deschide granițele pentru turiști

Cehia își deschide granițele pentru turiști, din 15 iunie. Totodată, le permite cetățenilor să se deplaseze liber în majoritatea țărilor europene, fără a mai fi obligaţi să prezinte la întoarcere dovada unui test negativ la COVID-19.

De aceleași reguli vor beneficia și turiștii țărilor considerate „verzi”, deci sigure, între ele fiind și România, a scris ministrul ceh al Sănătății Adam Vojtech, pe Twitter.

De la 15 iunie, statele europene vor fi plasate în trei categorii, cu un sistem de coduri de culori, în funcţie de riscul de transmitere a coronavirusului, scrie Reuters, citează observatornews.ro.

Printre țările „verzi”, deci fără restricții, se numără: Germania, Austria, Polonia, Slovacia, Ungaria, România și Bulgaria. La fel și Croaţia, Grecia, Cipru, Elveţia, statele baltice, Finlanda, Norvegia, Islanda.

Guvernul de la Praga a plasat în zona „portocalie” statele: Franța, Spania, Portugalia, Italia, Irlanda, Danemarca, Olanda și Belgia. Cehii vor putea merge în aceste țări fără restricții. Însă cetăţenii statelor respective vor trebui să prezinte la intrarea în țară dovada unui test negativ.


Preluat de la: Publika.md