Un adolescent de 15 ani, cercetat penal după ce a furat o maşină din curtea unui bloc de locuit. Ce pedeapsă riscă minorul (VIDEO)

Un minor de 15 ani din Capitală a fost reţinut de către ofiţeri, după ce a furat un automobil din curtea unui bloc de locuit.

Totul s-ar fi întâmplat acum aproximativ două săptămâni, când poliţiştii au fost alertaţi precum că din curtea blocului de locuit amplasat pe strada Anestiade, fost furat un automobil de marca ,,Mercedes”. La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea circumstanțelor. Polițiștii au fost întâmpinați de proprietarul în vârstă de 30 de ani, care a comunicat că a parcat unitatea de transport în curtea blocului, iar dimineața când a ieșit afară nu a mai gasit automobilul.

În urma măsurilor întreprinse automobilul a fost depistat abandonat pe o stradă din sectorul Botanica.Prejudiciul cauzat proprietarului a fost estimat la 100 000 lei.

În cadrul acțiunilor întreprinse de către ofițeri, suspectul a fost reținut și escortat la inspectorat. Totodată, în cadrul acțiunilor procesual penale minorul și-a recunoscut vina, comunicând că a pătruns în automobil prin deteriorarea geamului. Ulterior, găsind cheia de rezervă a furat automobilul cu scopul de a se plimba prin oraș. Este de menționat că minorul nu este la prima abatere, anterior fiind cercetat pentru furt.

Minorul se cercetează penal în stare de libertate. Dacă acesta va fi găsit vinovat, el riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 5 ani.


Preluat de la: Publika.md