Un adept al aşa zisului „hoţ în lege” alias „Micu” şi complicii acestuia, cercetați penal pentru șantaj

Un adept al aşa zisului „hoţ în lege” alias „Micu” şi complicii acestuia sunt cercetați penal pentru șantaj. Este vorba despre un bărbat de 43 ani şi două femei de 38 şi, respectiv, 33 de ani.

Potrivit poliţiei, suspecţii au şantajat un bărbat de 44 de ani, şofer de rute internaţionale. Aceştia au pus la cale un plan, iar una dintre femei a ademenit victima şi s-a distrat cu el o noapte într-un local. Când victima a adormit, i-au fost furaţi 1.800 de euro, telefonul mobil în valoare de 1.000 de euro şi actele personale.

Ulterior, femeia a stabilit cu victima o întâlnire într-un restaurant din Capitală, în urma căreia bănuiţii, menţionându-şi apartenenţa la aşa zisul „hoţ în lege„ alias „Micu”, ar fi estorcat de la bărbat 700 de euro, ameninţând victima cu deteriorarea actelor personale sustrase şi răspândirea unor ştiri defăimătoare despre acesta.

Suspecţii au fost reţinuţi în flagrant, în timpul primirii banilor estorcaţi. Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecţilor au fost depistate și ridicate actele personale, cardurile bancare și telefonul mobil furat de la victimă.

Poliţia a iniţiat o cauză penală pentru șantaj, doi dintre suspecți fiind plasaţi în arest preventiv pentru 30 zile, iar una dintre femei în arest la domiciliu. Bănuiţii riscă până la 10 ani de închisoare.

 


Preluat de la: Publika.md