Ultima zi de campanie electorală. Sandu şi Dodon mai au la dispoziţie ziua de azi pentru a convinge alegătorii să le dea votul

Campania electorală pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale este pe ultima sută de metri. Maia Sandu şi Igor Dodon mai au la dispoziţie doar ziua de azi pentru a convinge alegătorii să le dea votul.   

 În această campanie, cei doi candidaţi la funcția de şef al statului nu au avut nicio dezbatere faţă în faţă. Mâine va fi Ziua Tăcerii, ceea ce înseamnă că orice mesaj electoral va fi interzis. Doar astăzi concurenţii electorali şi susţinătorii acestora mai pot face agitaţie, pot distribui materiale sau participa la emisiuni.

În primul tur, liderul PAS a obţinut aproape 488 de mii de voturi, adică peste 36 % din sufragii. Pe locul doi s-a situat candidatul independent Igor Dodon pentru care au votat aproape 440 de mii de cetăţeni, adică peste 32% din numărul total al alegătorilor.

Turul doi al alegerilor prezidenţiale se desfăşoară duminică, 15 noiembrie. Preşedintele este ales pentru un mandat de patru ani.


Preluat de la: Publika.md