Ultima oră! Fostul premier Vasile Tarlev va prelua conducerea unui partid politic

„Eu nu m-am gîndit că voi ajunge încă o dată să vin în politica mare a R. Moldova. Însă eu nu sunt indiferent de ce se întîmplă în țară. Văzînd că producătorul local, economia națională, din ce în ce merge în groapă, se ruinează și mergem la dispariția țării (…)”, a declarat fostul premier.

Acesta a mai declarat că „nu vrea să vină un burduhos de undeva să-l învețe cum să-și iubească soția și cum să-și educe copii”. „Noi trebuie să fim stăpîni la noi acasă”, a declarat Tarlev.

„Noi vom fi un partid nu împotriva cuiva, că lumea s-a săturat de gălăgie, distrugeri, critici. Noi vom fi pentru ceva: pentru țară, pentru neam, pentru patrie, pentru bunăstare, pentru un viitor mai bun la noi acasă”, a mai spus acesta.

Vasile Tarlev a deținut două mandate de prim-ministru, cînd la putere au fost comuniștii, în perioada 2001-2008.

În noiembrie 2009, ex-premierul Vasile Tarlev anunța public că s-a retras din Uniunea Centristă din Moldova (UCM) și se retrage din politică.

„Analizînd situaţia creată la moment în ţară și în interiorul partidului, consultînd mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile, businessmani, oameni de ştiinţă şi cultură, politicieni, personalităţi din alte domenii, am decis să mă retrag din UCM”. Tarlev a afirmat că, pe viitor, va susţine ideile de modernizare a ţării şi de consolidare a societăţii și „va depune toate eforturile ca să aducă R. Moldova pe făgaşul normalităţii”.


Preluat de la: Noi.md