UEFA impune reguli stricte la Euro-2024

„Arbitrii vor fi hotărîți în a-și menține autoritatea față de gesturile inadecvate și protestele pentru a proteja integritatea jocului și pentru a oferi un exemplu sportiv pentru generațiile viitoare”, a declarat Rosetti pentru cotidianul francez, citat de Agerpres.

Pentru a asigura această atitudine, căpitanul va fi singura persoană autorizată să poarte discuții cu arbitrul, evitîndu-se astfel congestia de jucători în jurul acestuia: „Solicităm tuturor echipelor să se asigure că doar căpitanul comunică cu arbitrul. Căpitanii trebuie să se asigure că toți colegii lor nu înconjoară arbitrul, facilitînd astfel o comunicare directă și respectuoasă pentru o decizie promptă. Este responsabilitatea căpitanului să se asigure că toți colegii săi respectă arbitrajul, menținînd o distanță adecvată și abordînd situațiile cu respect”.

Nerespectarea acestei reguli va fi sancționată cu un cartonaș galben pentru jucătorul implicat.

„Orice jucător care își ignoră căpitanul sau se apropie de arbitru într-un mod lipsit de respect sau contestatar va fi avertizat. Dacă portarul este căpitan, va trebui să fie desemnat un alt jucător de cîmp pentru a îndeplini această responsabilitate în cazul unui incident la celălalt capăt al terenului”, a subliniat Roberto Rosetti.


Preluat de la: Noi.md