Ucraina va primi un sprijin de 500 de milioane de euro pentru locuinţe şi agricultură din partea Comisiei Europene

Ucraina va primi un sprijin de 500 de milioane de euro pentru sectoarele locuinţelor, educaţiei şi agriculturii, a anunţat miercuri comisarul european pentru extindere, Oliver Várhelyi, potrivit DPA, citează Agerpres.

„Ucraina are respectul nostru maxim, pentru că luptă pentru independenţă şi democraţie, iar în acelaşi timp lucrează la reformele pentru a avansa pe drumul său spre UE”, a spus Várhelyi într-o vizită la Kiev.

Această finanţare suplimentară din partea Uniunii Europene vine în contextul în care Ucraina se luptă cu probleme economice uriaşe din cauza invaziei ruse.

Comisia Europeană a salutat de asemenea un acord cu instituţiile de servicii financiare ucrainene pentru a-i ajuta pe ucraineni să trimită bani înapoi în ţară într-un mod mai eficient şi transparent.

„Remiterile ucrainenilor din UE sunt un mijloc vital de a oferi resurse de subzistenţă familiilor lor şi rudelor de acasă”, se arată în comunicatul CE.

Un alt anunţ de sprijin pentru Ucraina făcut de Bruxelles vizează o finanţare de 25 de milioane de euro la care cercetătorii din Ucraina pot aplica în cadrul unui program al UE de sprijinire a cercetătorilor aflaţi în pericol.

Finanţarea urmăreşte de asemenea să ajute la reintegrarea cercetătorilor înapoi în Ucraina în viitor pentru a reconstrui sectorul cercetării şi inovării din ţară.


Preluat de la: Publika.md