Turiști arestați în Grecia. Un cuplu infectat cu coronavirus a încălcat carantina și a mers la o petrecere cu 500 de invitați

Polițiștii din Mykonos, Grecia, au intervenit la o petrecere la care participau peste 500 de persoane și au arestat un cuplu de spanioli bolnavi de COVID-19, care au încălcat carantina, potrivit Greekreporter, citat de libertatea.ro.

Cei doi au mers la o petrecere cu 500 de invitați, atât greci, cât și străini, care a avut loc joi dimineața. Asta, în condițiile în care, potrivit noilor reguli, sunt interzise petrecerile și întrunirile de orice fel, mai mari de nouă persoane.

Cei doi spanioli, deși confirmați cu noul coronavirus, au participat și ei la marea petrecere și au fost arestați. Acum, este nevoie de o anchetă epidemiologică extinsă, potrivit Greekreporter.

Autoritățile elene au introdus noi restricții, pentru a limita răspândirea virusului în destinații turistice populare, inclusiv pentru turiștii români, ca insula Mykonos și peninsula Halkidiki. Începând de vineri, 21 august, pe insula Mukonos și în regiunea Halkidiki sunt interzise petrecerile și festivitățile în aer liber, dar și procesiunile religioase. Tot de vineri, întrunirile trebuie să fie limitate la cel mult nouă persoane. Cât priveşte restaurantele și terasele, pot sta la aceeași masă maximum patru persoane, dacă nu sunt rude apropiate; dacă sunt rude, limita este de șase persoane.


Preluat de la: Publika.md