Tudor Deliu, la lansarea în campania pentru prezidențiale: Nu voi accepta paza de stat

Candidatul PLDM, Tudor Deliu, s-a lansat în campania pentru alegerile prezidențiale. Evenimentul a avut loc în aer liber, în centrul satului Malcoci, raionul Ialoveni, localitatea de baștină a lui Deliu.

„Nimeni nu ne poate stinge dorința de a spune oamenilor adevărul și de a-i convinge că vrem să schimbăm lucrurile spre bine. Pentru mine funcția de președinte al țării nu e un scop în sine, ci o onoare și o responsabilitate. Merg în aceste alegeri cunoscând care sunt atribuțiile unui șef de stat. Nu îmi propun mai mult decât pot face. Țara suntem noi, cei de acasă. A venit timpul să răspundem franc la tot ce ne frământă și ne dezbină. Președintele trebuie să fie al oamenilor și nu al partidului”, a declarat candidatul PLDM la funcția de președinte a țării.

Totodată, Tudor Deliu a spus că dacă va ajunge să fie președinte, atunci va refuza să aibă pază de stat.

„În funcția de președinte nu voi accepta tulburarea ordinii publice de cortegiile de mașini cu girofaruri, nu voi accepta paza de stat. Nu vreau să fiu păzit de cei care m-au ales. Voi refuza aceste facilități. Mă angajez să îmi exercit atribuțiile conform Constituției, să asigur respectarea drepturilor naționale, să mă consult cu cetățenii, să susțin și să consolidez pluralismul politic, să promovez eficient interesele cetățenilor prin proiecte legislative, să promovez profesioniști, să acționez cu curaj pentru a asigura ordinea publică, să susțin reformele în administrația publică locală, să asigur implementarea Acordului de Asociere cu UE”, a punctat Tudor Deliu.

Tudor Deliu are 64 de ani și este filolog. În perioada 1990-1994 a fost primar al satului Răzeni, Ialoveni. A fost 10 ani deputat, preşedinte al fracțiunii parlamentare a PLDM și secretar al Comisiei juridice. Din 2018 până în august 2020 a fost președinte al PLDM. Tudor Deliu declară că între 2018 şi 2019, a avut venituri de peste 233 de mii de lei din salariul de la Parlament, peste 133 de mii de lei salariu de la PLDM, peste 335 de mii de lei din salariul de la Colegiul de Ecologie. Din pensie a obținut peste 229 de mii de lei. Tudor Deliu are două apartamente, unul de 32 de mii de euro și altul de 38 de mii de euro, şi un automobil de cinci mii de euro.

Până acum, CEC a înregistrat pentru alegerile prezidențiale din acest an șase concurenți electorali.


Preluat de la: Publika.md