Tudor Deliu a fost înregistrat oficial în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale din noiembrie

Candidatul desemnat de Partidul Liberal Democrat din Moldova, Tudor Deliu, a fost înregistrat oficial în cursa electorală pentru alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie. Decizia a fost luată în şedinţa de astăzi a Comisiei Electorale Centrale.

În conformitate cu prevederile legale, campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie va începe nu mai devreme de 30 de zile înainte de ziua alegerilor, adică pe data de 2 octombrie.

Până în data de 19 septembrie, CEC a înregistrat trei candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova.: Tudor Deliu, Andrei Năstase și Renato Usatîi.

Amintim că, ieri, Comisia Electorală Centrală a respins cererea de înregistrare a liderului PRO MOLDOVA, Andrian Candu, în calitate de candidat la alegerile prezidenţiale din noiembrie. Ulterior, Candu a anunţat că va contesta decizia. 

Pretendenții la fotoliul de președinte trebuie să strângă cel puțin 15 mii de semnături, dar nu mai mult de 25 de mii, din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi. Se consideră conforme doar raioanele în care au fost colectate nu mai puţin de 600 de semnături. PRO MOLDOVA a prezentat 25 de mii de semnături, dintre care peste 18 mii au fost declarate valide. Potrivit CEC, nu a fost îndeplinită condiția privind numărul minim de semnături valabile în 17 raioane.


Preluat de la: Publika.md