Trupul lui Navalnîi va fi ținut de autoritățile ruse pentru încă 14 zile. Mamei sale i s-a spus că vor fi făcute „analize toxicologice”

Trupul lui Aleksei Navalnîi nu va fi returnat familiei pentru încă 14 zile, potrivit purtătorului său de cuvânt.

„Anchetatorii le-au spus avocaților și mamei lui Aleksei că nu le vor da cadavrul. Corpul va fi supus unui fel de „analiză toxicologică” pentru încă 14 zile”, a transmis Kira Yarmysh.

Anunțul vine după ce soția lui Navalnîi a susținut că acesta a fost otrăvit cu novichok, acuzând autoritățile ruse că i-au ascuns corpul în timp ce așteaptă ca urmele otrăvirii să dispară.

Anterior, jurnaliștii de la Novaia Gazeta au publicat informații despre trupul disidentului rus mort într-o închisoare din Siberia.

„Trupul lui Aleksei Navalnîi prezenta semne de vânătăi, dar nu păreau să fi fost cauzate de bătăi”, a declarat un paramedic care ar fi văzut corpul acestuia. Trupul politicianului a fost dus la morga Spitalului Clinic Districtual Salekhard în weekend, dar încă nu a fost efectuată autopsia. Un angajat al serviciului de ambulanță Salekhard a declarat pentru Novaia Gazeta că rănile lui Navalnîi par să fie cauzate de convulsii.

„Dacă o persoană are convulsii și ceilalți încearcă să o țină, dar convulsiile sunt foarte puternice, atunci apar vânătăi. De asemenea, are o vânătaie pe piept – genul care provine din masajul cardiac”, a declarat sursa citată de Novaia Gazeta.

Pe 16 februarie 2024, administrația Penitenciarelor Federale din Rusia a anunțat că Aleksei Navalnîi, politicianul rus de opoziție, a murit în închisoarea în care era deținut. Cauzele decesului încă nu se cunosc.

Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj de condoleanțe familiei și apropiaților opozantului rus, Aleksei Navalinîi, care a murit astăzi în penitenciarul în care era deținut.

În decembrie 2023, Alexei Navalnîi a fost mutat într-o colonie penală într-o regiune arctică din nordul Rusiei, după ce susținătorii pierduseră legătura cu el timp de mai bine de două săptămâni. Navalnîi fusese localizat în colonia penală IK-3 din Kharp, în regiunea Iamalia-Neneția, la aproximativ 1.900 km nord-est de Moscova, a declarat purtătoarea de cuvânt Kira Yarmysh.

După ce a fost dat dispărut aproape trei săptămâni, opozantul rus a transmis un mesaj, prin intermediul echipei sale, în care susține că nu se simte singur și că are o stare de spirit grozavă, dar îi lipsește interacțiunea cu familia și prietenii.

Opozantul rus, Alexei Navalnîi, a acuzat, în ultimul său mesaj, că șefii coloniei penale în care era încarcerat încearcă să „doboare recordul” de lingușire pe lângă președintele Vladimir Putin și că tocmai l-au trimis pentru încă 15 zile într-o celulă de pedeapsă.


Preluat de la: Unimedia.info