Trump nu mai are simptome de 24 de ore și a dezvoltat anticorpi. Avertismentul cercetătorilor Regeneron

Președintele Donald Trump nu mai are simptome de Covid-19 de 24 de ore, iar febra i-a dispărut de mai mult de patru zile, a declarat doctorul său, Sean Conley, conform BBC.

Conley a declarat, inclusiv, că președintele american are „niveluri detectabile de anticorpi la Covid-19” în sânge și că nu a mai avut nevoie de oxigen suplimentar de când a fost dus la spital, săptămâna trecută. Donald Trump a fost externat luni, zi în care s-a întors imediat la Casa Albă, scrie digi24.ro

Vestea vine în contextul în care peste o săptămână ar trebui să aibă loc a doua dezbatere prezidențială înainte de alegerile din 3 noiembrie.

Regeneron, compania care produce tratamentul cu anticorpi pe care l-a primit Donald Trump, avertizează că „anticorpii detectabili” descoperiți în testele de sânge făcute președintelui s-ar putea datora tratamentului și nu indică, neapărat, că Donald Trump este vindecat. Compania spune că testul de anticorpi ar fi descoperit anticorpii modificați care i-au fost administrați președintelui prin tratament, potrivit CNN.

Aceste versiuni de laborator al proteinelor sistemului imunitar ar rămâne detectabile în organismul său timp de mai multe luni: „Majoritatea testelor nu disting între anticorpi endogeni (realizați de organismul pacientului) și cei care ajung în organism prin tratamentul nostru. Având în vedere momentul în care a fost făcut acest test, este probabil ca el să detecteze anticorpii din tratament”.

 


Preluat de la: Publika.md