Trump: Infectarea cu Covid-19 a fost o "binecuvântare de la Dumnezeu"

Preşedintele american Donald Trump a declarat că infectarea cu noul coronavirus a fost o „binecuvântare de la Dumnezeu” care i-a dat posibilitatea să fie expus tratamentelor experimentale.

Dornic să-şi revitalizeze campania aflată în dificultate, Trump a subliniat în repetate rânduri cât de bine s-a simţit până acum în recuperarea sa după Covid-19, boala cauzată de coronavirus, scrie digi24.ro

„Bună! Poate m-ați recunoscut. Sunt președintele vostru preferat.

Mi-au dat Regeneron și a fost incredibil. M-am simțit bine numaidecât. M-am simțit la fel de bine încă de acum trei zile, cum mă simt și acum. Avem Regeneron și mai avem un medicament similar de la Eli Lilly (companie farmaceutică americană, n. r.), și încercăm să le autorizăm prin procedură de urgență.

Vreau ca toată lumea să primească același tratament ca președintele vostru. Mă simt perfect.

Cred că a fost o binecuvântare de la Dumnezeu că l-am luat (virusu, n. r.). Tot răul a fost spre bine. M-am infectat. Auzisem despre acest medicament și am spus că vreau să-l iau și eu. A fost la sugestia mea.

Cred că dacă nu mă infectam, încă ne uitam la o mulțime de medicamente. Dar a avut un efect fantastic. Vreau să-l aveți și voi ce am luat eu. Îl voi face gratuit. Nu va trebui să-l plătiți.

Nu a fost vina voastră ce s-a întâmplat. Este vina Chinei. Iar China va plăti un preț foarte mare pentru ce a făcut țării noastre.”, a transmis Trump.

Momentul înregistrării videoclipului nu este clar. Trump a spus în mesaj că a ajuns înapoi la Casa Albă „cu o zi în urmă”, sugerând că vorbeşte marţi. Dar şeful de cabinet al lui Trump, Mark Meadows, a declarat că videoclipul a fost înregistrat miercuri.

Comunicatul video a urmat asigurărilor de la Casa Albă că preşedintele în vârstă de 74 de ani s-a întors miercuri la Biroul Oval, informându-se despre discuţiile privind stimulare economică şi uraganul Delta.

Un oficial de la Casa Albă a declarat că Trump a intrat în birou din Grădina Trandafirilor pentru a evita mersul pe holurile Casei Albe.

Şeful de cabinet, Mark Meadows a declarat că Casa Albă păstrează accesul în zona Biroul Oval extrem de limitat.

 

 


Preluat de la: Publika.md