Trotuarele de pe Puşkin şi Bodoni, reparate de mântuială. Drumarii au admis mai multe neconformităţi

Reparaţia trotuarelor de pe străzile Puşkin şi Bănulescu-Bodoni din Capitală este gata în proporţie de 90 la sută. Chiar dacă proiectele nu au fost finalizate, unele lucrări trebuie refăcute. O comisie a Primăriei a descoperit că drumarii au admis mai multe neconformităţi, care trebuie corectate înainte ca trotuarele noi să fie date în exploatare.

„La intersecţii nu au fost bordurile coborâte la cota zero, pe anumite porţiuni nu a fost destul de calitativ aplicat pavajul, erau anumite neconformităţi de nivel, în alte intersecţii erau diferite cote ale trotuarelor. Nu vom semna niciun act de primire-predare, până nu vor fi înlăturate toate neconformităţile”, a declarat Ilie Ceban, viceprimar al Capitalei.

Viceprimarul Ilie Ceban susţine că antreprenorul va corecta greşelile admise din banii proprii.

Echipa noastră a încercat să discute cu muncitorii care fac lucrările, însă aceştia au refuzat să ne ofere explicaţii:

„- Te rog, nu la mine, nu mă întreba.
– Dar ce s-a întâmplat?”.

Locuitorii Capitalei spun că problemele identificate de funcţionarii Primăriei ar fi minore şi că, per total, le place cum arată noile trotuare: 

„S-a făcut foarte bine. Aşa şi trebuia, cred eu”.

„Nu mă pricep, nu mă pot expune, mă ieraţi”. 

„Vor face încetişor, „cu încetul se face oţetul”.

Reparaţia trotuarelor de pe străzile Puşkin şi Bănulescu-Bodoni face parte dintr-un proiect amplu de modernizare a infrastructurii rutiere din Capitală. În cadrul acestuia, urmează să fie reabilitaţi 44 de mii de metri pătraţi de trotuare. Totodată, pe fațadele a 10 edificii de importanță istorică amplasate pe cele două străzi va fi instalat iluminat decorativ.

Costul total al proiectului se ridică la 20 de milioane de lei. Banii au fost alocaţi din Fondul Rutier, la solicitarea Primăriei. Lucrările urmau să fie gata în data de 14 octombrie, însă termenul a fost amânat din cauza că proprietarul companiei responsabile de proiect s-a îmbolnăvit de COVID-19 și a decedat.


Preluat de la: Publika.md