Trotuare SURPATE pe strada Pușkin și Bodoni, după ploile torențiale de ieri. REACȚIA viceprimarului Chironda

Pavajul proaspăt așternut de pe străzile Pușkin și Bodoni din centrul Capitalei s-a surpat după ploaia puternică de ieri. Revoltați, mai mulți locuitori ai Capitalei au postat imagini de la fața locului pe rețelele de socializare.

Ulterior, viceprimarul Victor Chironda a venit cu o reacție și a explicat de ce pavajul a cedat după prima ploaie. Într-o postare pe Facebook, acesta a scris că mulți s-au grăbit să facă concluzii pripite despre calitatea lucrărilor pe trotuarele de pe strada Pușkin și Bodoni.

„Deși diferite porțiuni de stradă se află la diferite etape de lucru, nici una dintre porțiunile de trotuar nu a fost finalizată 100% și, respectiv nu a fost recepționată (nu s-au plătit bani pe lucru). Pe anumite porțiuni, unde au avut loc surpări de pavaj, ploaia a prins lucrările la etapa 4 – montarea pavelelor. Pavajul a fost montat ca să fie posibilă circulația pietonilor, dar lucrul nu a fost terminat.

Din imaginile intens distribuite pe internet se vede că la etapa 5 pur și simplu nu s-a ajuns: rosturile nu au fost umplute, conexiunile cu soclurile clădirilor nu au fost cimentate, iar pavelele nu au fost presate cu placa vibrantă. În rezultat, pe aceste poțiuni, șuvoiul de apă pur și simplu a spălat patul de nisip de sub pavele.

Ceea ce vedeți în imagini nu este o lucrare terminată și spălată de ploaie. Este un șantier în lucru, afectat de un șuvoi puternic de apă. Spre regret, un volum mare de muncă (așternerea patului de nisip și pietriș) a fost spălat de ploaie. Dar în cel mai scurt timp toate aceste porțiuni vor fi restabilite.

Vă asigur că nici o porțiune de trotuar nu va fi recepționată și compania nu iși va primi banii până calitatea lucrărilor nu va fi verificată și aprobată de o comisie special creată”, a punctat Victor Chironda.

Dacă ai fost martorul unei situaţii interesante, expediază imaginile surprinse pe adresa contact@publika.md sau prin intermediul opţiunii ŞTIREA TA, de pe site-ul PUBLIKA.MD, iar acestea vor fi văzute de o țară întreagă.  


Preluat de la: Publika.md